Regler for Agurk

Ikke ta stikk! -30 poeng og du er ute, siste deltager vinner! Agurk er også kjent som Gurka eller Røkkar.

Ikon som visualiserer antall spillere 3-7 spillere
Ikon som visualiserer hvor langt tid spillet tar 10-20 minutter
Ikon som visualiserer hvor gamle spillerne må være 6+ år

Generelt om spillet

Agurk er et kortspill for 3-7 spillere hvor målet er å unngå å ta det siste stikket. Spillet bruker en standard kortstokk uten jokere, og hver spiller får utdelt 7 kort. Verdien på kortene er det som teller, og fargen er irrelevant. Ess er høyest og 2 er lavest.

Generelt om spillet

Spillets gang

Spillet starter med at spilleren til venstre for giver spiller ut et kort. De neste spillerne må enten legge et kort som er like høyt eller høyere. Hvis en spiller ikke kan legge et like høyt eller høyere kort, må de legge det laveste kortet de har. Spillet fortsetter slik rundt bordet til alle har spilt ut et kort. Den som legger det høyeste kortet tar stikket, og om flere spillere legger like høyt, går stikket til den siste av dem som spilte ut. Vinneren av stikket starter neste runde.

Unntak

Det er normalt kun én spiller som kan legge ess i hvert stikk. Hvis noen allerede har lagt et ess, må andre spillere legge sitt laveste kort, med mindre ess er det eneste kortet spilleren har igjen på hånden.

Poeng og avslutning

Spillet avsluttes når spillerne er tomme for kort. Den som legger det høyeste kortet i det siste stikket, får minuspoeng tilsvarende kortets verdi (14 for ess, 13 for konge, osv.). Spillere som når 30 minuspoeng er ute av spillet. Spillet fortsetter til det kun er én spiller igjen.


Trykk her for å dra tilbake til forsiden og finne et annet morsomt kortspill å prøve.